Tartu

Észtország a fővároson kívüli egyik nagy városa Tartu. Egy hétvége alatt kényelmesen felfedezhető hely. Tartu Észtoszég igazi, egyetemi városa. Ennek ellenére nagyon békés, hangulatos. Maga a belváros egy rövid séta segytségével bejárható, egy-két érkesebb múzeumba történő betéréssel tarkítva. Nagyon szép épületek vannak itt, a tradicionális észt faházak otthona. Egy egész negyed csak ilyen házakkal van tele. Annak elenére, hogy picit messzebb van a belvárostól, minenképpen megéri a sok gyaloglás, elképesztően lenyűgöző. 

Ezen kívül egy napot érdemes szánni a fejjel lefelé épült házra is. Ide busszal lehet eljutni (a Tallinni kártya itt is jó). Az egész ház, már kívülröl is hihetetlen, hiszen a tető az alja. De ha belép az ember, biztosan tátva marad a szája. Minden szoba fejjel lefelé van berendezve! Elképesztő képek születtek a részünkről ezen a helyszínen, de mások is legalább annyitt kattintgattak, mint mi. 

Ezen kívül még a felfordult ház melletti múzeumban is voltunk, ami leglább egy fél napunkat igénybe vette. Hatalmas de mégis végig érdekes volt! Az egész észt történelmet meg lehet ismerni ezen a helyen. Ha bárki Tartu-ban jár ez szerintem határozottan egy kötelező program.